Стоичков: Доволен съм, победата е на Литекс, не на Стоичков

снимка: БТА

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков заяви, че е изключително доволен от победата на тима му в първия мач от пролетния полусезон на родния шампионат.

 

Ловчанлии надвиха категорично с 3:0 борещия се за оцеляване Калиакра, като и трите попадения отбеляза новото попълнение Марсело Никасио.

 

"Доволен съм от желанието и дисциплината, които футболистите показаха. Като за първи мач е съвсем нормално да има малко нерви и напрежение. Може футболистите още да не са се отпуснали от това, което е било през есенния полусезон - от тези точки, които отбора има като пасив. С оглед на показаното през всичките 90 минути съм изключително доволен.

 

Трите точки и победата не са за Христо Стоичков, а за отбора на Литекс. За разлика от годините, когато бях треньор на националния отбор. Тогава бяха победите на националния отбор и загубите на Христо Стоичков.

 

Сега е по-различно. Аз искам всички футболисти да изпълняват тактическите указания, да има голяма отговорност и дисциплина", заяви Стоичков при дебюта си.

 

Той бе категоричен, че не се интересува от другите отбори и в главата му е само Литекс.

 

Дългият маратон, който ни предстои, започна с този мач и се надявам да продължим по същия начин. Мен не ме интересуват останалите отбори, за мен е важно Литекс да показва това, което искам.

 

Не се притеснявам от сгъстения цикъл мачове, защото имаме достатъчно футболисти", завърши бившият наставник на Селта Виго.