Гуардиола: Нямам краен срок да подновя договора си

снимка: БТА

Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че няма краен срок да поднови договора си с клуба и няма да бъде поставян под натиск да парафира нов контракт.

 

Гуардиола все още не е подписал ново споразумение с каталунците въпреки всичките успехи на тима под негово ръководство в последните години и треньорът постоянно е питан от медиите дали ще остане в Барселона.

 

На пресконференция преди шампионатния сблъсък на "блаугранас" със Спортинг Хихон днес, Гуардиола призна, е все още няма споразумение.

 

„Не се чувствам задължен да се съгласявам на подновяване, но не искам да продължавам да го преразглеждам. Когато има новини или решение, ще разберете. Не съм си поставял краен срок", заяви Гуардиола пред репортери.

 

„Често се срещам с президента Росел. Понякога тук на тренировъчната база, а в други случаи и вкъщи на четири очи, като онзи ден.

 

Срещите винаги са добри. Много обичам клуба и е привилегия да работя с него. Давам всичко от себе си - слушам и той ме пита за мнението ми.

 

Разбирам се много добре с борда и имам голям късмет, да работя под тяхното ръководството. Нямам оплаквания, те винаги са се отнасяли чудесно с мен."

 

Барса се намира на десет точки зад лидера в класирането на Примера Дивисион Реал Мадрид.