Любослав Пенев представи стартовия състав за мача с Унгария

снимка: SPORTA.BG

Любослав Пенев избра единайсеторката, с която се очаква България да започне новото си начало по пътя към завръщане на по-предните позиции в международния футбол.

 

В контролата с Унгария, която започва в 19:00 часа на стадион „ЕТО Парк" в Гьор, бившият наставник на ЦСКА и Литекс ще дебютира начело на „лъвовете".

 

Футболист номер 1 на страната за изминалата 2011-та година Николай Михайлов очаквано ще застане под рамката на вратата ни, а пред него в отбрана ще оперират десният бек на ЦСКА Иван Бандаловски и Петър Занев отляво на защитата.

 

В центъра двойката бранители са Николай Бодуров и Иван Иванов, както се очакваше предварително, с оглед на избраниците за групата за двубоя.

 

В средата на халфовата линия ще видим любопитно партньорство между полузащитниците на Левски и Лудогорец Владимир Гаджев и Светослав Дяков, като към тях се присъединява и вътрешният халф на Локомотив Пловдив Христо Златински.

 

Любослав Пенев е предпочел тази тройка, вместо футболист номер 1 на Ловеч Георги Миланов, който остава на резервната скамейка.

 

Станислав Манолев ще се подвизава вдясно, новият капитан Ивелин Попов ще бъде изтеглен на левия фланг, а в центъра на атаката се завръща диригентът в Лудогорец Емил Гъргоров.

 

От стартовия състав личи, че България ще играе без чист нападател, както се случваше в някои мачове под ръкодовството на Лотар Матеус.