Вилаш-Боаш: Тери ще пътува, но не знам дали ще играе

снимка: Guliver/Getty Images

Андре Вилаш-Боаш е готов да вземе с отбора капитана на Челси Джон Тери за тежкото гостуване на Наполи във вторник вечерта, въпреки че не е сигурно дали той ще е възстановен за двубоя.

 

Защитникът изпусна четири мача на сините заради контузия в коляното и има едва една пълна тренировка със своите съотборници.

 

Въпреки това, португалският мениджър е готов да рискува, тъй като до голяма степен бъдещето му в клуба зависи от представянето на Челси в Шампионска лига.

 

„Той е играч от огромно значение", заяви Вилаш-Боаш пред „Мирър".

 

„Ще отложа решението за това дали ще играе колкото се може повече, първо ще проведе тренировка в Неапол".

 

„Отборът е над всеки един футболист. Това, което се опитваме да направим с Джон, е в полза на клуба. Ще направим късен фитнес тест и ще решим какво да правим".

 

„Сините" ще трябва да се справят с невероятното трио в атака за Наполи Хамшик-Лавеци-Кавани на „Сан Паоло" и с Тери в състава си със сигурност ще бъде по-поносима тази задача.

 

Затова и бившият треньор на Порто обясни от какво огромно значение е участието на капитана в двубоя.

 

„В този отбор има много солидни футболисти, които са готови да поведат отбора. Но Тери е страхотен лидер, който ти дава допълнителна емоционална сила. Засега, обаче, трябва да се оправяме без него".

 

„Ако той пропусне мача във вторник, тогава ние ще сме лишени от изключително добър футболист, който ни дава огромна стабилност в защита. Със сигурност това би било голяма загуба за нас".

 

Освен Тери мача може да пропусне и Ашли Коул, който е на кантар за срещата.