Роналдиньо включен в състава на Бразилия за сметка на Кака и Робиньо

снимка: Guliver/Getty Images

Роналдиньо беше включен в състава на Бразилия за приятелския мач с Босна и Херцеговина този месец, докато Кака и Робиньо останаха извън отбора на петкратните световни шампиони.

 

Селекционерът на тима Мано Менезеш изпрати повиквателни на 23-ма играчи за срещата, която ще се играе на 28 февруари в Швейцария.

 

Роналдиньо изненадващо получи нов шанс, въпреки слабите си изяви във Фламенго, докато Кака е оставен извън състава, въпреки че редовно играе за Реал Мадрид.

 

Заради мускулна травма Алешандре Пато няма да вземе участие в двубоя на кариоките с Босна и Херцеговина в края на месеца.

 

За първи път от октомври Менесеш ще има на разположение всички играчи. В контролите с Габон и Египет през ноември той не можеше да разчита на тези от бразилското първенство, защото шампионатът бе навлязъл в своята решителна фаза.

 

Ето и всички избраници на Мано Менесеш:

 

Вратари: Жулио Сезар (Интер), Диего Алвеш (Валенсия), Рафаел (Сантос)

 

Защитници: Дамиел Алвеш (Барселона), Данило (Порто), Марсело (Реал Мадрид), Адриано (Барселона), Алекс Сандро (Порто), Деде (Васко Да Гама), Тиаго Силва (Милан), Давид Луиз (Челси), Луизао (Бенфика)

 

Халфове: Фернандиньо (Шахтьор), Сандро (Тотнъм), Пауло Енрике Гансо (Сантос), Лукас (Сао Пауло), Елиас (Спортинг), Ернанес (Лацио). Роналдиньо (Фламенго)

 

Нападатели: Неймар (Сантос), Хълк (Порто), Жонас (Валенсия), Леандро Дамиао (Интернасионал)