Свилен Нейков: ЦСКА да поддържа балона

"Футболен клуб ЦСКА е ползвателят на стадион "Българска армия" и той трябва да се грижи за поддръжката на целия комплекс - каза спортният министър Свилен Нейков в отговор на въпрос кой е собственик на срутилия се балон до стадиона през нощта в петък срещу събота.

 

- Иначе стадионът и всичко в комплекса е собственост на Спортното министерство, като договорът за концесията на "Българска армия" вече е готов и е предоставен за подписване на ЦСКА."

 

Правителството реши "Армията" да бъде дадена на концесия за 20 плюс 10 години на ЦСКА. Клубът вече е внесъл в Спортното министерство всичко, което дължеше като забавени наеми за арената и в общината за такса смет. "Заедно с подписването на договора от ЦСКА трябва да попълнят документацията за концесията, която се изисква от закона", допълни Нейков.

 

Към момента "червените" не са събрали всички необходими документи, сред които трябва да има уверение от НАП за липса на задължения към държавния бюджет. Както и становище на ДНСК дали строителството, извършено от ЦСКА на базата в Панчарево, е законно.

 

Рухналите подпори на балона над терена, на който тренират деца от школата на ЦСКА, са поставени още през 1978 г.

 

Главният архитект на столицата Петър Диков отрече, че са искани разрешения за реконструкция. Тиражиран бе слух, че той е отказвал на няколко пъти обектът да бъде модернизиран.

 

"Труд"