Бойко Борисов и сър Алекс върнали Бербо в националния

снимка: Булфото

. Лично премиерът Бойко Борисов и най-успешният футболен мениджър в света сър Алекс Фъргюсън са помогнали за връщането на Бербатов в националния отбор. Това научи "Стандарт" от близки до звездата на "Манчестър Юнайтед". А преговорите вече имат резултат.


Нападателят е дал дума на Любо Пенев, че ще излезе още в контролата с Унгария на сакралната дата 29 февруари, а после ще помогне и в световните квалификации. Покана още не е пратена, но и това ще стане в законовия срок - 2 седмици преди мача. Никой не смее да обяви официално новината, тъй като Митко е малко тежък характер и винаги съществуват 5% вероятност да промени решението си в оставащите часове. Самият Любо също е труден характер, но "Стандарт" научи любопитна подробност. Още преди Нова година селекционерът пратил нишан до Бербо, че го иска страшно в националния, но няма да се моли. Митко явно е разбрал посланието и само е чакал удобен момент да даде знак на треньора. Направи го пред родни журналисти в Манчестър.


Бойко, голям приятел на Любо Пенев, също е разговарял с Бербо по темата. Как го е убеждавал, те си знаят. Факт е, че и премиерът, и Димитър не хранят добри чувства към сегашното ръководство на БФС. Явно обаче имат нещо предвид. Бойко Борисов беше лаконичен пред "Стандарт": "Връщането на Димитър Бербатов в националния отбор е празник за всички фенове на футбола в България".


Сър Алекс също е подкрепил връщане на нападателя в националния тим. Старата лисица защитава бизнес интересите на "Манчестър Юнайтед", а те диктуват Бербатов да носи фланелката на България. "Дяволите" подписаха договор с "Глобул" за популяризирането си у нас. Затова Митко им е нужен в националния отбор, а не само на "Олд Трафорд". Нищо чудно като бонус пренебрегваният напоследък нападател да получи заветната опция за удължаване на контракта с "Юнайтед" за още една година.


Не за първи път спонсорски договор връща най-добрия български футболист в националния. Христо Стоичков прекрати бойкота срещу БФС заради "Пума", която искаше Камата в състава за Мондиал 98 във Франция. Последваха го други звезди като Йордан Лечков и Любо Пенев. Последният ни голям футболист, отказал се от националния, но после размислил, е капитанът Стилиян Петров.