Кени Далглиш смята, че Сър Алекс трябва да е треньор на Англия

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш намекна, че Сър Алекс Фъргюсън трябва да поеме националния отбор на Англия след оставката на Фабио Капело, тъй като той има най-добри резултати.

 

„Това очевидно не ме засяга, шотландските момчета са си добре, с мениджър, който си върши работата", заяви Далглиш по отношение на селекционера на Шотландия Крейг Ливиън.

 

„Англия си търси треньор и според мен трябва да намерят този с най-добрите резултати, като се имат предвид успехите на английските и британските играчи, откакто Премиършип започна да се грижи за тях.

 

Ако бях на тяхно място, щях да пробвам с най-добрия, и ако той не е на разположение, ще започна да карам надолу по списъка. От тях зависи дали искат някой от тяхната държава или искат най-добрия."

 

Далглиш отбеляза, че не говори за фаворита за поста Хари Реднап, но според него той би бил „чудесен" вариант. На въпрос дали има предвид сънародника си Фъргюсън, Далглиш отговори с усмивка: Не казах това.

 

Двамата шотландци ще се изправят един срещу друг утре на „Олд Трафорд", когато Манчестър Юнайтед приеме Ливърпул в мач от 25-тия кръг на Премиършип.