Даниеле Де Роси: Сърцето ми каза да остана

снимка: ройтерс

Даниеле Де Роси сподели, че е бил изкушен да напусне Рим, преди да подпише нов 5-годишен договор с Рома. С това се слага и край на продължилите дълго време спекулации относно бъдещето на халфа. Де Роси подписа с отбора от „Вечния град" до лятото на 2017 година.

 

„Факторите, които ме накараха да остана, са отборът, градът и хората", сподели на пресконференция днес Де Роси. „Това което искам е тук в Рим".

 

Дълго време се предполагаше, че халфът ще продължи кариерата си в Англия, изкушен от парите на Манчестър Сити.

 

„Преговорите бяха доста продължителни и имах своите съмнения. Премислих внимателно нещата, говорих с много хора. Аз исках да остана тук, но това зависеше и от феновете".

 

„Много от тях поставяха под съмнение качествата ми и обмислях дали да не поема в друга посока. В крайна сметка оставам тук".

 

Роси сподели, че не просто иска да остане в Рим, но и да печели с „вълците".

 

„Не останах тук, за да съм като турист и да видя Колизеума. Вярвам в новия проект, който започна в клуба. Искам да печеля.

 

Американски консорциум начело с Томас Ди Бенедето закупи акциите на клуба и за треньор бе нает бившият футболист на Барселона и треньор на втория отбор на каталунците Луис Енрике.

 

„В клуба има позитивна атмосфера. Това е едно ново начало, въпреки че никога няма да забравя миналото", коментира темата Де Роси.

 

„Въпреки че любовта ми към Рома е над всякакви треньори и ръководители, пристигането на Луис Енрике е от огромно значение за отбора. Той запали огъня във всички нас. Той е треньорът, който ме кара да се чувствам най-добре. Аз съм в пълно съгласие с неговите решения и методи", завърши италианският национал.

 

Де Роси, който през целия си живот е играл единствено за Рома, ще струва на отбора около 10 милиона евро на година. Халфът ще получава около 6 милиона заплата и ще запази 50% от приходите от имидж правата си. Спортният директор на „вълците" Франко Балдини заяви, че няма подписана клауза, която да позволява на играча да премине в друг клуб при определена оферта.