Кьолн победи Кайзерслаутерн с 1:0

Кьолн победи Кайзерслаутерн с 1:0 като гост в последен мач от 20-ия кръг на Бундеслигата, информира БТА.

 

Възпитаниците на Стале Солбакен прекъснаха негативна серия от три поредни загуби и с 24 точки се изкачиха на девето място във временното класиране.

 

Домакините пък записаха десети пореден мач без победа в Бундеслигата и останаха в опасната зона на 16-ото място с 18 точки.

 

Двата отбора трудно достигаха до положения. В средата на първата част гостите можеха да поведат, но Кевин МакКена нацели гредата, след като засече с глава центриране от фаул на Енрике Сорено.

 

Кайзерслаутерн беше близо до откриване на резултата в 37-ата минута. Капитанът Кристиан Тиферт центрира добре от дясно в наказателното поле и Итай Шехтер стреля отблизо с глава, но Михаел Рензинг показа страхотен рефлекс и успя да избие.

 

В 40-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Дебютантът Ариел Борисюк получи втори жълт и червен картон от главния арбитър Волфганг Щарк след безмислено нарушение в гръб в средата на терена срещу Славомир Пешко.

 

След почивката Кайзерслаутерн се прибра в собствената си половина и разчиташе на редки контраатаки.

 

С човек повече гостите доминираха и стигнаха до успеха с победно подадение в 72-ата минута. Албанецът Осиде Роши, който се появи на терена само две минути по-рано, се разписа отблизо с глава след центриране от корнер на Кристиан Клеменс.

 

Това беше първо попадение за 20-годишния Роши в Бундеслигата, след като беше привлечен в Кьолн през лятото.