Назрява бунт срещу Роберто Манчини в Сити

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е изправен пред бунт от страна на собствените си играчи заради благотворителен мач другата седмица, съобщава Daily Star.

 

Лидерът в Премиършип се е съгласил да играе срещу сборен отбор на Сампдория и Дженоа, с цел да се съберат средства за жертвите от наводненията, които покосиха Италия миналия ноември.

 

Очакваше се Манчини да избере отбор, съставен най-вече от резервни играчи и младежи, но той е изненадал щаба и играчите на Сити, като им е казал, че ще вземе няколко титуляри за пътуването, само четири дни преди сблъсъка от английското първенство срещу Астън Вила.

 

През последните няколко седмици Манчини се оплаквал от многото контузии и наказания в състава, както и от липсата на ключови играчи, които са с националните си отбори.

 

„Играчите са бесни. В един момент мениджърът се оплаква, че е дошъл краят на света заради наказанията и контузиите, после изведнъж трябва да летим до Италия заради благотворителен мач", споделя източник от клуба.

 

„Някои от футболистите ще изкажат мнението си. Само че ги е страх, че протестите им ще останат нечути, защото твърдят, че Манчини не комуникира с тях. Един член на щаба вече реши, че няма да пътува."

 

Манчини е бивш играч на Сампдория, като между 1982 и 1997 година изиграва 424 мача за генуезците, в които отбелязва 132 гола.