Нюкасъл се сбогува с ФА Къп

Тимът на Нюкасъл Юнайтед изненадващо отпадна в 4-ия кръг на ФА Къп, след като тази вечер "свраките" претърпяха поражение с 0:1 при гостуването си на първодивизионния Брайтън & Хоув Албиън.

 

Единственото попадение в двубоя бе реализирано в 77', когато Майк Уилямсън си отбеляза автогол в пазената от Тим Крул врата. Шокирани от развитието на сблъсъка, футболистите на Алън Пардю разполагаха с малко време, за да отвърнат на получения удар. Време, което и в крайна сметка не им достигна, за да се доберат поне до преиграване на своя "Спортс Дайрект Арена".

 

Нюкасъл бе без ангажирания за Купата нa Африка Демба Ба, като атаката на тима бе водена от Шола Амеоби и Леон Бест, които така и не успяха да разпечатат вратата на словашкия страж Петър Брежован.

 

През първата част Нюкасъл имаше по-добрите положения за отбелязване на първи гол, но първо Леон Бест, а после и Симпсън не бяха ефективни.

 

През втората част "свраките" отново имаха няколко сносни шанса пред Брежован, но вратарят на Брайтън & Хоув се намеси при изстрели на Бест и Амеоби. Така постепенно се стигна до 77', когато трибуните бяха взривени. Бъкли стреля по посока Тим Крул, като топката се отклони фатално в Майк Уилямсън, не давайки шансове на холандския вратар на Нюкасъл. До края елитният тим така и не намери начин да изравни, с което и напусна най-стария футболен турнир в историята.