Мартин Петров поведе Болтън напред за ФА Къп

снимка: Guliver/Getty Images

Българският национал Мартин Петров изигра пълни 90 минути и бе в основата на победата за своя Болтън, който се класира успешно за 5-ия кръг на ФА Къп. "Тротърс" приеха елитния Суонси на своя "Рийбок Стейдиъм" и постигнаха успех с 2:1, като точни за победителите бяха Дарън Пратли и Крис Ийгълс. За "лебедите" се разписа Люк Мур, но в последствие Болтън достигна до пълен обрат в срещата.

 

Мартин Петров асистира за първото попадение на своя тим, а при второто затрудни максимално противниковия вратар, позволявайки на Крис Ийгълс да осъществи добавка за крайното 2:1. Българинът бе декориран и с жълт картон в течение на мача.

 

Първото полувреме на "Рийбок" вървеше към нулево равенство, преди в 43' гостите от Суонси да излязат напред в резултата. До този момент Болтън доминираше изцяло в двубоя и бе отправил шест удара в очертанията на вратата, но противно на логиката, в 43' Люк Мур изведе "лебедите" напред. Мур се справи със съпротивата на Дейвид Уедър и простреля Адам Богдан за 0:1.

 

Равенството обаче бе възстановено минути по-късно, когато Болтън се възползва от статично положение пред вратата на гостите. Зад топката застана Мартин Петров, който намери бившия футболист на Суонси Дарън Пратли, реализирал в мрежата зад Герхард Тремел за 1:1.

 

През втората част Болтън бе по-ефективният тим на терена, което и се оказа достатъчно за "тротърс". Крайното 2:1 бе оформено от Крис Ийгълс в 56', като в основата на попадението отново бе Мартин Петров. Българският национал стреля силно и затрудни максимално Тремел, а Ийгълс бе точен при добавката.