Трудна победа на Челси за ФА къп (видео)

галерия:

Челси спечели с минималното 0:1 като гост на К.П.Р. в мач от четвъртия кръг на ФА къп. Единственото попадение в срещата отбеляза Хуан Мата в 60-ата минута от дузпа. Така Челси очаква своя съперник в следващата фаза на турнира.

 

Интересна ситуация се получи преди началото на двубоя. Двата тима помолиха футболната асоциация да не задължава двата тима да се здрависат преди мача, тъй като в медиите постоянно се спекулираше около ситуацията с Тери и Фърдинад.

 

Както може би си спомняте, Джон Тери е разследван за расистки обиди към защитника на К.П.Р. и имаше съмнения около това дали двамата ще подходят професионално и ще се здрависат преди мача. В крайна сметка, ФА разреши на отборите да пропуснат традиционното поздравяване преди всеки мач.

 

Двата отбора играха отлично в дефанзивен план и това не позволи особено много положения пред двете врати.

 

Първата опасност в двубоя бе пред вратата на домакините. След грешка на Люк Йънг Хуан Мата овладя топката и отправи хубав нисък удар, но вратарят Патрик Кени се намеси авторитетно.

 

Челси продължи да натиска, но едва в края на полувремето получи по-голям шанс да отбележат. В 39-ата минута феноменален пас с пета на Мата намери Рамирес, който центрира остро пред малкото наказателно поле, но нямаше кой да засече топката. В 43-ата отново Мата подаде добре на Малуда, но неговият удар не намери целта.

 

В началото на второто полувреме Торес, който отново не можа да се разпише, намери добре Стъридж на границата на наказателното поле, но той не можа да реализира.

 

В 59-ата минута Хил от състава на К.П.Р. фаулира Стъридж в собственото си наказателно поле. Съдията бе непоколебим и отсъди дузпа в полза на Челси. Мата реализира 11-метровия наказателен удар и донесе ценния аванс на своя отбор.

 

До края на мача домакините се опитаха да стигнат до изравнително попадение, но Челси действаше изключително добре в защитен план. В 77-ата минута Рамирес бе изваден принудително, тъй като получи тежка травма в коляното, заради която мачът бе прекъснат за известно време.

 

Съдията даде 7-минутно продължение, в което домакините можеха да изравнят, но великолепна намеса на вратаря Петър Чех след удар на Йънг лиши К.П.Р. от равенството.