Ангола и Судан си вкараха четири гола, но не се победиха (видео)

Националните отбори на Ангола и Судан завършиха наравно 2:2 в двубой от група B на турнира за Купата на африканските нации, с което и Ангола поне временно излезе еднолично на върха с актив от 4 точки след два изиграни мача. За Судан това бе първа точка до този момент, а по-късно днес стартира сблъсъкът между Кот д'Ивоар и Буркина Фасо.

 

Днешният мач се изигра на "Естадио де Малабо" в Малабо пред около 20 000 души, като и четирите попадения в него бяха отбелязани от само двама състезатели. Мохамед Башир реализира на два пъти за Судан, докато бившият нападател на Манчестър Юнайтед Манучо вкара на два пъти за анголците.

 

Манучо откри след само 5 минути игра в Малабо, но след неговото попадение последва активизиране в редиците на Судан. Това доведе и до изравнителен гол на Башир в 33', след като отбраната на Ангола не се ориентира добре при едно центриране в наказателното поле.

 

Манучо и Башир реализираха по още едно попадение след почивката, като анголецът реализира от дузпа за 2:1 в 50', а в 74' Башир вкара за крайното 2:2, възползвайки се от груба грешка на противников футболист в наказателното поле.

 

Така Ангола оглавява временното класиране на група B с актив от 4 точки, докато Кот'д Ивоар е втори с 3. Судан е вече на трета позиция с 1 спечелена точка, докато Буркина Фасо е на последната четвърта позиция с нулев актив.