Цанко Цветанов отказа лагера на Етър в Сандански

снимка: etar1924.com

Етър се отказа от предвиждания лагер в Сандански и остава да се готви в домашна обстановка. Решението е на старши треньора Цанко Цветанов, а причината са твърдите терени.

 

"Виолетовите" трябваше да бъдат в южния град от 27 януари до 11 февруари и да изиграят там 4 контролни срещи.

 

"По мое предложение отменяме лагера и ще се готвим в домашна обстановка. Причината е в недобрите терени там в момента. Предпочетохме Сандански именно заради по-добрите игрища и мекото време, но се оказа, че терените са твърди. Литекс по същата причина напуснаха лагера си там. Има вероятност да направим лагер около Велико Търново", заяви Цветанов.

 

В момента спортно-техническият щаб на Етър работи по промяна на графика с контролите. За 14 февруари бе насрочена проверка с Черноморец (Бургас), която ще се играе в Сливен.

 

"Подготовката върви нормално, доволен съм от старанието и концентрацията на футболистите", каза Цанко Цветанов.

 

Юсеф Идриси е с обърнат глезен на тренировка, но контузията не е сериозна и се очаква от петък нападателят да поднови занимания с отбора. Контузеният Георги Гайдаров вече е възстановен и също от петък се включва пълноценно в тренировките.

 

Лек проблем има и Куаме Фидел, който също ще тренира от петък. В Етър продължават да работят по уреждане на състезателните му права, като се очаква присъствието му сериозно да подсили атаката. Във "виолетовите" продължава да тренира и Тодор Колев.

 

До 1 февруари нападателят трябва да даде окончателен отговор дали остава в тима. Колев вече се е договорил за условията с ръководството на Етър и единствено изчаква дали ще се осъществи трансферът му в чужбина.

 

Цанко Цветанов не коментира повече подробности по селекцията, но намекна, че ще скоро ще има "добри новини от клуба". Утре Етър играе и първата си контрола от подготовката, като среща Видима-Раковски. Мачът ще се играе от 14:30 ч. на изкуствения терен в Ловеч, като го пропускат единствено Гайдаров и Идриси.

 

"Ще дам шанс на абсолютно всички играчи, включително и дошлите на проби. След този мач ще е ясна каква е ситуацията, кого от тях ще оставим, и ще мога да бъда по-конкретен. Засега мога да повторя, че съм доволен от старанието на футболистите", добави Цветанов.

 

От Етър заявиха, че досега никой не се е свързвал с тях за евентуален трансфер на французина Шарл Томас Менди, който досега се готвеше с Локомотив (Пловдив) и името му бе спрягано за великотърновския клуб.