Дрогба и Калу бележат за Кот д'Ивоар в контрола (видео)

Спряганите за трансфер извън Челси Саломон Калу и Дидие Дрогба се разписаха за победата на Кот д'Ивоар с 2:0 над Тунис в контрола, която играеше ролята на загрявка за турнира за Купата на Африка.

 

Калу откри резултата в 43-ата минута за „слоновете", а 120 секунди след почивката Дрогба удвои от дузпа, за да оформи крайния резултат.

 

Дидие Дрогба е пращан в Шанхай от английските медии, след като Никола Анелка реши да продължи кариерата си в китайския клуб. Саломон Калу пък е твърда резерва под ръководството на Андре Вилаш-Боаш и се очаква да напусне "сините" при подходяща оферта.

 

Дрогба изигра 78-ми мач с екипа на "слоновете", като се разписа в началото на второто полувреме от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Карим Хаджи в наказателното поле, а голът за тъмнокожия нападател - номер 50 с екипа на националния отбор.

 

В последните секунди на първата част Дрогба изведе Соломон Калу на голова позиция и другият футболист на Челси откри резултата.

 

Кот д'Ивоар игра 17 минути с човек по-малко заради червен картон на полузащитника Чейк Тиоте.

 

В понеделник Дрогба, Калу и компания ще изиграят още една контрола в Абу Даби, този път срещу Либия.

 

Турнирът за Купата на африканските нации ще се проведе от 21-ви януари до 12-ти февруари в Габон и Екваториална Гвинея, които си поделят домакинството. Тазгодишното издание на надпреварата е уникален най-вече заради начина, по който беше определен домакнът - за първи път в историята организаторите на три поредни турнира бяха обявени наведнъж.

 

Ангола прие форума през 2010-та година, а през 2013-та той ще се проведе в Либия, като Нигерия е резервен домакин, в случай, че някоя от държавите не успее да се справи с организацията.

 

Нигерия обаче е един от основните отсъстващи в надпреварата, както и Того, Египет и Камерун, които по различни причини не успяха да се класират за основната фаза.