Рууни разкри, че се е ядосал на глобата от Сър Алекс

снимка: БТА

Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни наруши мълчанието си около последното си спречкване със Сър Алекс Фъргюсън.

 

Според Рууни наказанието му е било незаслужено. Нападателят бе глобен заедно със съотборниците си Джонатан Еванс и Дарън Гибсън след като излезли вечерта след мача си на Боксинг дей. На другия ден Рууни не бил във форма на тренировката на „червените дяволи".

 

Английският национал в последствие бе изваден от групата за следващата среща на „Олд Трафорд", която Юнайтед загуби от Блекбърн с 2:3.

 

Рууни заяви, че разногласията между играчи и мениджър са неизбежни и призна, че е приел наказанието, макар и да не бил съгласен с него.

 

„Не може винаги да се живее в хармония", коментира нападателят пред La Repubblica. „Футболът е пълен с конфликти, във всяко едно отношение. Животът в съблекалнята, между футболистите, между нас и треньора, това е непрестанна конфронтация, на моменти остра."

 

Запитан дали се е ядосал на решението на Фъргюсън да го глоби с едноседмична заплата - от порядъка на 200 000 паунда, Рууни добави: Да, но заради причини, които не мога да разкрия публично.

 

Приех я, но бях напрегнат, когато се върнах на терена срещу Нюкясъл и мисля, че си пролича", призна футболиста за загубата на Юнайтед с 0:3, в която бе заменен.