Цанко Цветанов е новият старши треньор на Етър

снимка: sport-vt.com

Една от легендите на великотърновския футбол - почетният гражданин на старата столица Цанко Цветанов е новият старши треньор на Етър, съобщи "Велико Търново Спорт". Днес бившият национал финализира окончателно разговорите си с ръководството на клуба и подписа договор за година и половина - до лятото на 2013 г. Това стана след като гласеният за наставник Саид Ибраимов в крайна сметка не пое предлагания му пост.

 

Цанко Цветанов се завръща да работи за великотърновския футбол, след като кариерата му започна от Етър, с който стана и шампион на страната през 1991 г. Той бе навремето и в ръководството на Етър, като и досега притежава 2% от акциите в клуба.

 

Цветанов обяви и своя екип - негови помощници ще бъдат Калоян Чакъров и Марин Стефанов. Чакъров ще съвместява работата си като треньор на вратарите заедно с директорския пост в детско-юношеската школа на "виолетовите". Новият треньорски екип ще изведе за първа тренировка етърци в понеделник, 9 януари, от 10:00 ч.

 

Разговорите на Цветанов с шефовете на Етър продължиха няколко дни, като той е поискал гаранции за стабилност в клуба, селекция и нормална подготовка, като целта пред него и отбора е една - влизане в "А" група. Ден преди да подпише с етърци, Цветанов е имал разговор и с новия кмет на Велико Търново Даниел Панов, от когото е получил уверения, че ще помага на футбола и спорта в града.

 

"Тук минаха най-добрите ми години като футболист, надявам се оттук да започнат и най-добрите ми години като треньор. Това е голямо предизвикателство за мен не само защото досега съм бил помощник-треньор, а заради факта, че започвам треньорската си кариера именно от Велико Търново. Това е градът, който обичам и се надявам заедно с моя екип, собствениците на клуба и феновете да осъществим естествената цел на Етър, която е една единствена - влизане в "А" група", бяха първите думи на Цанко Цветанов, след като подписа с "виолетовите".

 

"В последно време имиджът на Етър бе засегнат по една или друга причина, ние трябва да го изчистим и имам уверения от ръководството, че ще бъдат създадени условия за отбор, на който му отива да атакува елита", добави Цветанов.

 

Веднага започва работа по селекцията, предстои и подготвителен лагер в Сандански. Последната от договорените контроли е точно седмица преди старта - на 18 февруари срещу водача в "А" група Лудогорец (Разград).