Официално: Дейвид Бекъм няма да ходи в ПСЖ

снимка: БТА

Английската футболна икона Дейвид Бекъм няма да ходи в ПСЖ, съобщи спортния директор на парижани Леонардо. Според бразилеца Бекъм няма да пристигне в Париж заради семейни причини.

 

„Той няма да идва в ПСЖ заради „семейни причини"," заяви Леонардо, цитиран от AFP.


Това бе един от най-очакваните трансфери тази зима. Договорът на Дейвид Бекъм с американците от Лос Аднжелис Галакси изтече през декември месец.

 

Тази година обаче Галакси спечели първенството на САЩ и след това се заговори, че договорът на Бекъм може да бъде удължен. Отборът на ПСЖ пък бе закупен през лятото от катарски собственици, които веднага инвестираха около 100 милиона евро в трансфери. Парижани вече са финансово обезпечени, което даваше предпоставка за пристигането на Бекъм.

 

В ПСЖ пък старши треньор стана Карло Анчелоти, който за първи път доведе Бекъм в Милан под наем през зимата на 2009 година. Година по-късно пък спортния директор на ПСЖ Леонадро бе начело на Милан и също привика Бекъм при „росонерите". Смяташе се, че с тяхна помощ трансфера на Бекъм е сигурен.

 

Също така Бекъм има големи надежди, че ще бъде включен в олимпийския отбор на Великобритания за Лондон 2012. По-малки са надеждите на звездата да заиграе в националния тим за Евро 2012. Затова той обаче трябва да играе като титуляр в европейски клуб и да се представя на едно доста добро ниво.