Андрес Иниеста получи награда от родния си град Албасете

снимка: БТА

Един от десетимата номинирани за Златната топка Андрес Иниеста получи специална награда от родния си град Албасете. Диригентът в халфовата линия на световния и европейски клубен шампион Барселона бе отличен с приза за Съвършенство в спорта.

 

Кметството на града организира специална Гала, на която уважи вероятно най-известния си спортист, който в момента се възстановява от контузия. За да засвидетелстват допълнително признанието си към футболиста на Барса, организаторите обявиха, че от догодина наградата ще се казва „Иниеста".

 

Иниеста не е фаворит за Златната топка, след като в топ 3 останаха само съотборниците му Шави Ернандес и Леонел Меси, както и Кристиано Роналдо.

 

„Имам двама много близки приятели и съотборници сред кандидатите за Златната топка, така че ще се радвам някой от тях да стане победител", каза Иниеста.

 

„2012 ще бъде много вълнуваща и успешна за Барселона. Надявам се Албасете да се класира в Примера дивисион и да играе на „Камп Ноу" - това би било много хубаво."

 

Иниеста обаче ще трябва да почака известно време, за да види тима от родния си град в елита, защото в момента отборът се намира в Сегунда дивисион Б - трета дивизия на испанския футбол.

 

„Ще бъде трудно за националния отбор на Европейското, но ние не бягаме от предизвикателствата", коментира Иниеста предстоящото Евро 2012 в Полша и Украйна.