Интер и Наполи с категорични победи в Серия А

снимка: БТА

Отборите на Интер и Наполи записаха категорични победи в последния кръг преди Коледа в италианската серия А.

 

Снощи се изигра отложения първи кръг, когато асоциацията на футболистите стачкуваше. В ранния двубой Удинезе и Ювентус завършиха наравно 0:0, което позволи на Милан да остане на върха.

 

Иначе Интер започна да навлиза във форма и записа четвърта поредна победа в калчото. „Нерадзурите" се наложиха с 4:1 над Лече. Малко изненадващо гостите откриха резултата в 19' с попадение на Луис Муриал. Джампаоло Пацини обаче изравни резултата в 34' след като засече центриране на Майкон. В началото на втората част Диего Милито получи добър пас от Рикардо Алвареш и покачи на 2:0. Естебан Камбиасо 73' и Рикрадо Алвареш 81' оформиха крайното 4:1.

 

Наполи записа разгромна победа с 6:1 над Дженоа. Единсон Кавани се разписа на два пъти 12' и 24'. Марек Хамшик успя да вкара между двата гола на Кавани. За гостите от Дженоа Кристобал Хорхера бе точен в 27'. Горан Пандев пък направи 4:1 в последната минута на полувремето. Домакините имаха добър аванс на почивката, но това не ги спря да създават положения. Валтер Гаргано 49' и Хуан Зунига 80' бяха точни за крайното 6:1.

 

От римските грандове само Рома се поздрави с успех. „Вълците" затвърдиха победата си над Наполи с успех като гост над Болоня с 2:0. Точни за гостите бяха Рикардо Тадей 17' и Пабло Освалдо 40'. Лацио не успя да победи Киев на стадио „Олимпико" и срещата завърши 0:0.

 

В класирането след 16 изиграни мача води Милан (34 точки) пред Ювентус (34) и Удинезе (32). Следват отборите на Лацио (30), Интер (26), Наполи (24) и Рома (24).