Ел Мундо: Барселона плати първоначална вноска за Неймар

Младата бразилска звезда Неймар е все по-близо до Барселона. Европейските и световни клубни шампиони са направили първоначална вноска за бъдещ трансфер на на нападателя, съобщи El Mundo Deportivo.

 

Каталунците са платили на Сантос, когото победиха във финала на световното клубно първенство в неделя с 4:0, сумата от 10 милиона евро, за да имат първо право на избор за бъдещ трансфер на Неймар по всяко време до 2014.

 

Ако Сантос наруши споразумението, Барселона ще получи компенсация от 20 милиона евро. Неймар вече уговори личните си условия с „блаугранас", като планът им е да използват евентуалния официален трансфер за да освежат състава си, ако серията им от местни и международни успехи приключи.

 

Президентът на Барса Сандро Росел беше инициатор на необичайно споразумение миналия месец, което включваше нов договор на Неймар със Сантос и извади Неймар от лапите на Реал Мадрид и Челси.

 

С позволението на президентът на Сантос Луис Алваро Рибейро, приятел от съвместната им работа в бразилския футбол, Росел помогна при убеждаването Неймар да наруши предварителния си договор с Реал този сезон.

 

19-годишния футболист не спести похвали за Лионел Меси и Барселона, които миналата седмица нарече „най-добрият отбор в света". Очаква се каталунците да платят 60 милиона евро, ако трансфера се осъществи.