Неймар към Гуардиола: Вземи ме в Барса

снимка: БТА

Въпреки, че е по-често свързван с трансфер в Реал Мадрид, отколкото в Барселона, перлата на бразилския футбол Неймар не спира да флиртува с каталунския гранд.

 

В неделя звездата на Сантос изпита на собствен гръб силата на "лос кулес", след като неговият тим претърпя поражение с 0:4 във финала на Световното клубно първенство. След срещата Неймар отново не скри възхищението си от "блаугранас", определяйки Пептим като най-класният състав на планетата.

 

Ласкавите изявления на Неймар по посока Барселона не са от днес или вчера, като бразилецът по-често изразява адмирации към бившия клуб на Христо Стоичков, отколкото към Реал Мадрид. Нещо, което кара много хора да говорят, че суперталантът на Сантос би предпочел да премине на "Камп Ноу", отколкото на "Бернабеу".

 

Мадридският ежедневник AS от своя страна твърди, че в неделя Неймар е отправил и директен призив към Пеп Гуардиола - "вземи ме в Барса". Според изданието, това се е случило в момент, който бе запечатан и от телевизионните камери. Докато изчакваха да получат своите медали след финала, Неймар и Гуардиола се поздравиха, разменяйки реплики.

 

Попитан за евентуален трансфер на Неймар в Барселона, президентът на "лос кулес" Сандро Росел отговори, че това зависи най-вече от желанията на Хосеп Гуардиола.