Хари Реднап иска Николай Михайлов в Тотнъм

снимка: Guliver/Getty Images

Лондонският Тотнъм, който се намира на трето място във временното класиране на Висшата лига на Англия, проявява интерес към вратаря на българския национален отбор и юноша на Левски Николай Михайлов.

 

Според холандските медии, считаният за фаворит в класацията за "Футболист на годината" страж, може да премине в лондонския клуб срещу 6 милиона паунда.

 

Мениджърът на отбора от "Уайт Харт Лейн" Хари Реднап спешно търси вратар, тъй като титулярът Брад Фридъл (40 г.) и резервата Карло Кудичини (38 г.) са в зенита на своите кариери. Третият вратар на "шпорите" Еурелио Гомеш си търси отбор, в който може да бъде титуляр.

 

Според скаутите на отбора, Михайлов би бил много полезен на Спърс. Въпреки че е едва на 23 години, младият страж има много натрупан опит. Той е играл в Шампионска лига и Лига Европа с екипите на Левски и Твенте, като бе обявен за вратар на изминалия сезон в холандското първенство.

 

Николай Михайлов не е чужд на английския футбол. Той бе закупен от гранда Ливърпул през 2007 година, но така и не можа да се наложи в състава от "Анфийлд" и бе трансфериран в холандския Твенте.