Неймар по-гледан от Меси в Япония

снимка: БТА

Докато светът очаква сблъсъка между звездите на Барселона Лионел Меси и Сантос Неймар на финала на Световното клубно първенство в неделя, младият бразилски нападател изглежда излезе едни гърди напред пред своя опонент в борбата за сърцата на феновете.

 

Японската агенция за измерване на телевизионен рейтинг съобщи в петък, че полуфиналът между европейския шампион Барселона и първенеца на Азия Ал Сад е гледан от 13 процента от зрителите в областта Канто, източна Япония.

 

Меси се отчете с една асистенция за каталунците при победата с 4:0, а 66 хилядната публика на „Нисан Стейдиъм" се възпламени, когато аржентинецът докосна топката. Това беше и първият официален мач на нападателя в Япония, тъй като той не игра на Световното клубно първенство през 2006 година заради контузия.

 

За сравнение, другият полуфинал между южноамериканския шампион Сантос и представителя на домакините Кашива Рейсол е събрал рейтинг от 15,6 процента в същия район. 19-годишният Неймар игра през целия мач, като отбеляза гол за своя отбор.

 

В района на Канто, където е извършено проучването, има повече от 40 милиона телевизионни зрители или близо една трета от населението на Япония. Още по-голям зрителски интерес обаче се очаква в неделя, когато Барселона и Сантос се изправят един срещу друг, за да определят новия световен клубен шампион. Мачът е от 12.30 часа българско време.