Решават в петък дали Луис Суарес е расист

Английската Футболна асоциация започна дисциплинарно изслушване, което ще доведе до отговор, дали нападателят на Ливърпул Луис Суарес е отправил расистки обиди по адрес на Патрис Евра в дербито с Манчестър Юнайтед през октомври.

 

Очаква се в петък ФА да вземе окончателно решение, дали уругваецът е виновен в създалата се ситуация, чийто изход е неизвестен вече два месеца. В случай, че Луис Суарес бъде признат за виновен, то най-вероятно мениджърът на "червените" Кени Далглиш няма да може да разчита на него в продължителен период от време.

 

Южноамериканецът се ползва с пълната подкрепа на Ливърпул от 15 октомври насам, като на няколко пъти Суарес бе публично защитен от своя мениджър. Самият футболист призна пред пресата в родината си, че действително е казал нещо на Евра, но определи думите си като "израз, с който собствените съотборници на Евра в Юнайтед го наричат".

 

Очаква се и двамата футболисти да бъдат изслушани от Футболната асоциация, като на този етап Патрис Евра е категоричен, че е бил обиждан на расистка основа от уругваеца.

 

"На стадиона има камери. Можете да видите, че Суарес използва определена дума по мой адрес поне десет пъти", заяви френският национал в минутите след дербито на "Анфийлд".

 

Това не е и единственият случай, по който Луис Суарес е разследван в настоящия момент. Техничарят ще отговаря и за обидния жест, който отправи с пръсти по адрес на феновете на Фулъм миналата седмица.