12 града в Европа приемат Евро 2020?

снимка: БТА

Планът на президента на УЕФА Мишел Платини да проведе Европейско първенство по футбол из целия континент изглежда набира все по-голяма скорост, след като вестник Билд публикува детайли.

 

Германското популярно издание твърди, че за Евро 2020 мачовете ще се играят в 13 града от различни страни. Също така в материала се посочва, че най-вероятно самият Платини ще излезе с доклад по този въпрос на заседанието на Изпълкома на УЕФА на 7-и декември, а през януари дори може да бъде и ратифицирано.

 

Мишел Платини изложи този свой план на една среща между нас двамата. Но имайте предвид, че нищо не е официално, ако не бъде предложено и одобрено от Изпълкома на УЕФА, коментира пред вестник Билд президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Волфганг Нирсбах.

 

Билд твърди, че 12 града- всеки в различна страна, но ще бъдат предлагани за домакини на мачове в зависимост от поставените отбори при жребия и класиралите се. В турнира с 24 отбора ще се вземе под вниманието интереса към най-силните нации.

 

Така например 12 от отборите, според квалификациите и мястото им в ранглистата, ще имат предимство при жребия и градовете, където ще играят. Мачовете във всяка група ще се играят в два града.

 

До финала домакини на срещите ще бъдат тези 12 посочени града. Единствено финалът ще се играе в град, който не е бил домакин в нито една среща от турнира.

 

Вестник Билд посочва градовете, които cа варианти към момента за домакинството на това напрактика Паневропейско първенство. Те са посочени съобразно формата на националните отбори и мястото им в ранглистата. Това са Берлин, Мадрид, Лондон, Лисабон, Рим, Амстердам, Москва, Загреб, Атина, Базел, Париж и Брюксел. За домакин на финалната среща фаворит е Истанбул.