Малко над 30 000 фенове се очакват на Украйна – Англия

снимка: БТА

Стадионът в Донецк „Донбас Арена" е с капацитет над 52 000 места, но само 32 хиляди от тях ще бъдат заети на срещата Украйна - Англия, въпреки че изходът от нея е решителен за съдбата и на двата тима на Евро 2012.

 

При победа днес националният отбор на Украйна може да направи подвиг и да прескочи груповата фаза, но независимо от тази възможност само 25 000 привърженици на футбола в страната ще присъстват на събитието.

 

7 000 пък са англичаните, които са отпътували до Донецк и се очаква да отидат на стадиона бижу.

 

Цифрата може и да набъбне до 10 000, ако се вярва на британския вестник Daily Express. Напливът от англичани в Донец се повиши значително едва след победата на „Трите лъва" над Швеция с 3:2, която увеличи шансовете за класиране на четвъртфиналите.

 

Според информации от Острова туроператорите са били затрупани с обаждания за резервации, тъй като много повече привърженици на футбола са искали да видят наживо националния си отбор по пътя му към следващата фаза.

 

Друг любопитен факт около английските запалянковци е, че те няма да извършат традиционния марш по пътя си към стадион „Донбас Арена". Това се прави в знак на протест към манипулираните послания от британски медии, които описваха с черни окраски украинския град.

 

Бившият национал на Англия Сол Кембъл пък дори призова феновете да не ходят в Украйна, защото ще се върнат в ковчег.