Ван Бомел: Не съм и помислял, че ще сме в подобна ситуация

снимка: БТА

Капитанът на холандския национален отбор Марк ван Бомел призна, че никой в тима не е очаквал отборът да няма нито една спечелена точка след изиграването на първите две срещи в група "В" на Евро 2012.

 

Той също така не скри, че атмосферата в тима не е идеална, но "лалетата" не са се предали и ще се борят до край за класирането си на четвъртфинал.

 

Холандия, която е финалист от Мондиал 2010, пристигна като един от големите фаворити в Полша и Украйна, но стартира с две поражения - 0:1 от Дания и 1:2 от Германия.

 

Сега футболистите на Берт ван Марвайк се нуждаят от задължителна победа с два или повече гола срещу Португалия, като в същото време Германия трябва да победи Дания, за да имат възможност да се класират за четвъртфиналите.

 

"Никога не съм си мислел, че ще попаднем в подобна ситуация - два мача и нито една спечелена точка. Не вярвам да има човек, който е очаквал това.

 

Преди мача на Испания с Ирландия се говореше, че атмосферата в съблекалнята на испанците не е добра. Те спечелиха с 4:0. Атмосферата и в нашата съблекалня не е на необходимото ниво, дано и ние победим с подобен резултат срещу Португалия. Трябва да следваме примера на Испания.

 

Няма начин настроението ни да бъде добро след двете загуби. Атмосферата винаги е много по-добра, когато се печели. Имаме един последен шанс и ще се борим до последния съдийски сигнал", категоричен бе опитният 35-годишен полузащитник.

 

Тази вечер Холандия се нуждае от победа с два или повече гола срещу Португалия. В същото време Германия трябва да победи Дания и това ще даде възможност на холандците да се класират за четвъртфиналите.