Пауло Бенто иска три точки от решаващия мач с Холандия

снимка: БТА

Селекционерът на португалския национален отбор по футбол Пауло Бенто заяви днес на пресконференция, че "иска три точки" от решаващия мач с Холандия в груповата фаза на Евро 2012.

 

Пресконференцията започна с лек скандал, след като португалски журналист зададе въпроса "Какво мислите за представянето на Кристиано Роналдо, който още не е вкарал гол на първенството?". Пауло Бенто отговори така:

 

"Това е типично за манталитета на много хора в португалския футбол /като въпроса на журналиста - бел. на пр./. . . Ние загубихме първия мач /с Германия/, без да заслужаваме и вие се фокусирахте върху това, че Роналдо не вкарва. Същото беше и след победата ни над Дания. А никой не отбелязва, че Роналдо има повече дефанзивни задачи".

 

За предстоящия мач с Холандия селекционерът на Португалия сподели:

 

"Холандците обожават топката. С техническите качества, които имат, те обичат да контролират топката. Но има пространства за контри. . . Но ще бъде грешка да се концентрираме само върху контраатаки. В група В нито един отбор не е доминирал в мач през всичките 90 минути. Аз съм се концентрирал преди всичко върху нашето представяне. Искам трите точки и съм сигурен, че ще постигнем голям резултат".