Лоран Блан изненадан, че Рио Фърдинанд е извън състава на Англия

снимка: БТА

Старши треньорът на френския национален отбор по футбол Лоран Блан изрази изненада от факта, че Рио Фърдинанд е оставен извън състава на Англия за Евро 2012. Франция и Англия излизат един срещу друг в мач от група D на турнира понеделник в Донецк.

 

Според Блан решението на селекционера на англичаните Рой Ходжсън го е изненадало най-вече заради проблемите с контузените бранители в отбора.

 

"Изненадан съм, че Фърдинанд не е в отбора най-вече заради контузиите, от които се оплакват други защитници от отбора", заяви Блан на пресконференция днес.

 

Ходжсън обяви, че Фърдинанд е извън състава по "футболни причини", а не заради опасения, че няма да може да играе заедно с Джон Тери. Както е известно, преди време Тери се забърка в расистки скандал, обиждайки брата на Рио - Антон Фърдинанд, играч на Куинс Парк Рейнджърс. припомня БТА.

 

Мениджърът на Англия Рой Ходжсън има кадрови проблеми, след като заради контузии от състава за Евро 2012 отпаднаха основните играчи Гари Кейхил, Франк Лампард и Гарет Бари.

 

33-годишният защитник има 81 мача с екипа на английския национален отбор. Заради многобройните си контузии Рио Фърдинанд не е играл за Англия от лятото на 2011 година.