Голов спектакъл на "Парк де Пренс", Неймар наниза два (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

ПСЖ наказа Тулуза с разгромното 6:2 на своя "Парк де Пренс", а перлата Неймар отново заблестя. Най-скъпият футболист в историята наниза две попадения за парижани и направи една асистенция, с което за 2 мача активът му набъбна на 3 гола и 3 голови подавания. Иначе двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентата в Барселона, а Неймар не успя да сдържи сълзите си в емоционалния момент.

Парижани първи допуснаха попадение. В 18-ата минута Градел изведе гостите напред в резултата. В 31-ата минута обаче Неймар се развихри и върна ПСЖ в играта, отбелязвайки от добавка след спасен удар на Адриен Рабио. Именно французинът вкара отдалеч с премерен удар 4 минути по-късно и парижани вече водеха с 2:1.

Голяма глупост обаче направи Марко Верати в 69-ата минута. Той изкара втори жълт, и съответно червен картон, заради ужасяващо влизане в краката на играч на Тулуза. Италианецът бе на път да провали вечерта на парижани, но тяхната класа не позволи да се случи изненадата.

Кавани реализира дузпа, спечелена от Неймар в 75-ата минута и поведе домакините с 3:1. Три минути по-късно обаче Тулуза се върна в играта с гол с глава на Кристофер Жулиен. Тогава обаче започна шоуто с марка ПСЖ. Пасторе с невероятен изстрел направи 4:2, а Курзава вкара със странична ножица за 5:2. Асистенцията за този гол бе на Неймар, а в 90-ата минута той се подигра с трима бранители в наказателното поле, подлуди ги с нереална техника и мушна кълбото покрай стража Албан Лафон за крайното 6:2.