Пауло Серджо резна мераците на руснаци, остава лоялен на Локо (Пд)

Халфът на Локомотив (Пловдив) Пауло Серджо е отказал предложение от Русия и ще остане на "Лаута", информира "Марица". Юношата на Бенфика е получил оферта със значително по-добри финансови условия от тези в Пловдив. Серджо обаче е решил да изпълни договора си до края на сезона. 

24-годишният португалец за пореден път се обясни в любов на феновете на "смърфовете" в профила си във "Фейсбук". Той им благодари за подкрепата и вярата в него, когато се лекуваше от тежка операция.

Серджо може да бъде доста облагодетелстван от настоящата ситуация. Ако изкара на "Лаута" до края на договора си, то Локо (Пловдив) няма да вземе и стотинка за правата му следващото лято. Португалецът ще стане свободен агент, а отборът, в който премине, ще му предложи дори по-високи финансови условия, защото няма да плаща трансферна сума за него. 

Пауло може да демонстрира лоялност към "смърфовете", подписвайки нов договор. Това ще означава, че Локомотив ще вземе пари от негова продажба следващото лято. Пловдивските "железничари" обаче до момента не са дали никакви индикации за подобно удължаване на контракта на своя футболист.