Иниеста скача от потъващия кораб

снимка: БГНЕС/EPA

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста призна, че за пръв път в кариерата си не е никак сигурен за своето бъдеще. Испанската легенда загатна за положението в съблекалнята на каталунците, а и не само там - ситуацията в целия клуб не е цветуща. Напускането на Неймар и двете загуби от Реал (Мадрид) в мачовете за Суперкупата на страната карат капитана да се замисли дали "блаугранас" не е потъващ кораб.

"Всъщност, все още не съм подновил контракта си. Ставал съм ссвидетел на много сензации и ги приемам за нормални. В момента съм в сценарий, в който нямаше да съм преди три години например. Нека да го кажа така - обмислям сериозно бъдещето си. Това е нещо, което преди не бих сторил", сподели натъженият Иниеста, цитиран от "Марка".

"В този клуб никога не можеш да изгубиш респекта си към хората, които са дали живота си за Барселона. Не трябва никога да си на губещата страна тук, но понякога имаш чувството, че се намираш точно там", лаконичен бе испанският национал.

Договорът му изтича следващия юни и няма да е изненадващо, ако той реши да си вземе багажа от "Камп Ноу", за да играе в друг отбор, или пък да прекрати великата си кариера.