Гризман се направи на Роналдо и ще го отнесе здраво с до 12 мача (ВИДЕО)

галерия:

Голямата звезда на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман направи изключително глупава постъпка, крещейки псувня в лицето на рефера в гостуването на "дюшекчиите" на новака Жирона, завършило 2:2. В 67-ата минута френският национал получи жълт картон за симулация от арбитъра Хуан Мартинес Мунуера. Секунди по-късно пък Гризман бе изгонен, и то с директен червен картон. Испанските медии гласят, че това се е случило, защото Антоан е обидил жестоко рефера. Французинът е изкрещял в лицето му: "Какъв си дрисльо!".

Съдията е описал всичко в доклада си и сега испанската футболна федерация ще преразгледа случая и ще постанови наказание на Гризман. Той е заплашен от санкция до 12 мача за обида на рефер и изпада в същата ситуация като Кристиано Роналдо преди седмица. Тогава мегазвездата на Реал (Мадрид) избута рефера, след като му бе показан жълт картон за симулация в мача с Барселона за Суперкупата на Испания. Португалецът бе изгонен точно както Гризман, но се отърва със само 5 мача наказание. Според правилника за такова неуважително поведение съответният играч рискува между 4 и 12 мача санкция. 

Иначе Атлетико губеше в резултата с 0:2 до изгонването на голямата си звезда, но после показа характер и с 10 човека върна двете попадения до края. Те бяха дело на Анхел Кореа и Хосе Хименес.