Каталунецът в Левски: Стоичков не е легенда, а враг №1

снимка: levski.bg

Жорди Гомес пристигна това лято в Левски със статут на голяма звезда. Юноша на Барселона, макар и само с един мач за първия тим, носител на купата на Англия с Портсмут.

Каталунецът бързо учи уроците, тъй като доскоро е свързвал България с Христо Стоичков. Халфът разкри впечатленията си пред "Меридиан мач". 

"Да, казах, че Стоичков е легенда, когато ме попитаха, но бързо разбрах, че е враг номер 1 тук, че не е желан. Той е играл за големия враг и разбирам това противопоставяне", сподели Жорди..

На въпроса: "Веднъж легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро обясни, че първата дума, която е научил на български от Христо Стоичков е била "магаре". Твоята беше ли също толкова забавна?", Гомес отвърна:

"Не, първото нещо, което научих бе "Само Левски". За момента не съм много добър с българския. Но ще си взема учител, за да проговоря по-скоро. Но като гледам колко е сложен езикът ви, може би ще ми трябват 5 години".

Новият халф на "сините" е запознат с още две от големите ни звезди: "Играл съм срещу Стилиян Петров и Димитър Бербатов. Те бяха много добри футболисти. Задържаха се дълго в Англия, което само по себе си говори страшно много", каза испанецът, прекарал също няколко години на Острова.