Резервата Мапуку заби хеттрик, Левски ликува в Благоевград

снимка: levski.bg

Левски постигна втора поредна победа под ръководството на Делио Роси, след като "сините" се наложиха с 3:0 при гостуването си на Пирин вчера вечерта.

Над всички бяха двама играчи - Габриел Обертан, както и резервата Жуниор Мапуку, благодарение на които столичани си тръгнаха с пълния актив от точки. Ексцентричният нападател се превърна в "златната резерва", след като се появи в игра през второто полувреме и в рамките на 15 минути успя да реализира хеттрик.

Срещата започна с по-предпазлива игра от страна и на двата отбора, които в първите минути действаха по-шаблонно, поради което липсваха опасности пред двете врати. След 10-та минута левскарите опитаха атака, която бе подета от Обертан, но Прохазка вместо да опита остър пас в наказателното поле изкара топката на фланга.

Пирин отговори с изстрел на Станислав Костов, който бе намерен в наказателното поле на точката на дузпата от Дани Младенов, но ударът на острието мина високо над вратата.

Левски можеше да поведе в резултата в средата на първото полувреме! Жорди Гомес центрира от корнер към близката греда, където топката бе засечена от Давид Яблонски, но ударът с глава на чешкия защитник премина над вратата.

През втората част левскарите излязоха с една идея по-амбицирани на терена. Командата на Делио Роси видимо вдигна оборотите, но удари на Антонио Вутов и Роман Прохазка не успяха да дадат преднина на "сините". В 54-та минута Серджиу Буш отстъпи мястото си на Жуниор Мапуку.

Десетина минути по-късно Анти Рения пропусна да изведе Пирин напред в резултата Резервният футболист на "орлетата" излезе от дълбочина зад гърба на Иван Горанов, но останал сам срещу Митрев, не успя да го преодолее.

Левски настъпи газта и стигна до ключовият момент в мача, който дойде в 74-та минута.

Най-дейният на терена в предни позиции - Габриел Обертан, догони излизаща в аут топка, намери Вутов в наказателното поле, който пусна към Мапуку, за да може нападателят с техничен удар с пета да провре кълбото за 1:0! 

Минути по-късно се стигна и до втория важен епизод в двубоя, пише Топспорт! Румен Сандев получи директен червен картон за нарушение срещу отскубващия Габриел Обертан. 

В 80-та минута интригата в мача окончателно приключи!

Жорди Гомес изведе зад гърба на защитата Мапуку, който останал сам срещу Макенджиев не сгреши - 2:0!

В добавеното време нападателят оформи своя хеттрик след техничен пас на Обертан, който с пета от въздуха изведе своя съотборник, за да може той да оформи крайното 3:0 с прострелен фронтален удар от наказателното поле!

Така Левски стигна да втора поредна победа под ръководството на Делио Роси и до първа извън "Георги Аспарухов". От началото на шампионата левскарите регистрираха нулево равенство с Локомотив и загуба с 2:0 от Верея извън столицата. Трябва да се отбележи и, че във втори пореден мач "сините" не допуснаха попадение във вратата си.