Грешникът Пике: За пръв път Мадрид е по-добър от нас

Един от виновниците за краха на Барселона за Суперкупата на Испания - Жерар Пике, призна превъзходството на най-големия враг Реал (Мадрид) и сподели, че за пръв път чувства надмощието на "кралския клуб" над "блаугранас". Реал завоюва трофея, след като размаза плахите каталунци с общ резултат от двата мача 5:1. В първия двубой Пике си отбеляза нелеп автогол и сам поведе "белия балет" напред в резултата.

"За пръв път, откакто съм тук - а това са 9 години, чувствам, че Реал (Мадрид) е по-силен от нас. Вярно е, че спечелиха Шампионската лига, но не преди дълго и ние я взехме", заяви разстроеният Пике. 

"Не сме в най доброто си състояние нито като отбор, нито като клуб", призна испанският национал. "В този момент трябва да бъдем по-близо едон до друг от всякога и да преодолеем тази криза. Трябва да преодолеем загубата и да се научим да живеем с нея. Мадрид е по-добър".

Пике загатна и за привличането на Усман Дембеле от Борусия (Дортмунд) и Филипе Коутиньо от Ливърпул. "Дембеле и Коутиньо ще вдигнат нивото ни и ще има повече конкуренция", каза директно испанският защитник.