Кралят: Пак ще гоним всички титли, Валверде: Реал ще загуби все някога

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан остана повече от доволен след финала за Суперкупата на Испания срещу Барселона, спечелен от неговия тим с общ резултат 5:1. Зизу вече има цели 7 трофея като наставник на "кралския клуб" за по-малко от 2 години работа. Той обаче заяви, че тези титли остават в миналото, защото сега започва нов цикъл и трофеите пак ще бъдат разигравани между най-добрите отбори.

"Щастлив съм да започна по този начин - да печеля титли с точно тези играчи. Завършихме един цикъл със спечелване на Суперкупата и сега започваме нов. Четири трофея чакат своя притежател и ще бъде наистина сложно", заяви Зидан.

"Наслаждаваме се на този момент, защото го заслужихме, но бъдете сигурни, че няма кой знае каква еуфория. Продължаваме да работим усилено. Играчите заслужават това, което постигаме. Имаме талант, но всичко се постига с много труд. Не беше лесно да победим Юнайтед и Барса и да спечелим тези трофеи. Новият сезон ще е много труден, но сме готови за предизвикателството", сподели френският специалист. 

На другия полюс бе колегата му Ернесто Валверде, който се сблъска със суровата реалност в Барселона. Напрежението вече се трупа на плещите му, но испанецът е спокоен и сподели, че няма непобедими тимове. 

"Всичко това е минало. Реал не е непобедим. Ако се знаеше предварително кой ще спечели, то спортът нямаше да е интересен", сподели разочарованият, но оптимистичен Валверде. "Когато загубиш, имаш чувството, че опонентът те е надиграл във всеки елемент. Но ние сме добър отбор. Чакаме нови играчи и ако те пристигнат, тогава нещата ще се променят", загатна Валверде за предстоящи евентуални сделки с Усман Дембеле и Филипе Коутиньо.