Левски (Чикаго) препарира с 11: лидера в Премиерлигата на САЩ

Левски (Чикаго) победи с категоричното 11:0 лидера във временното класиране на първенството на „бялата“ дивизия в Премиерлигата на САЩ - румънският Триколори, за който играе Кристиан Киву.

По два гола за впечатляващата победа отбелязаха Мирослав Манолов, Росен Каптиев, Ивалин Гунчев и Владимир Вукайелович. По едно попадение добавиха Бато Радонич, Михаило Добрасинович и ветеранът Костадин Везьов.

След изразителния успех Левски се изкачи на трето място в моментната подредба на таблицата, а румънците, въпреки загубата, останаха първи.

За Триколори игра бившият румънски национал, минал през Локомотив (Москва) и Чикаго Файър – Разван Кочиш. Другата звезда на тима - печелилият Шампионска лига с Интер - Кристиан Киву, пропусна да вземе участие в злощастния мач за своите.

„Бяхме се подготвили с най-добрите играчи, с които разполагаме в момента. Не сме очаквали да победим с такъв голям резултат. За нас беше най-важно да вземем трите точки, защото при друг развой щяхме да изгубим шансове за титлата. Благодаря от сърце на момчетата, че подходиха изключително сериозно към двубоя. Резултатът говори сам за себе си. Този успех е важен и за самочуствието на отбора преди финалите за Националната купа на САЩ, този уикенд в Детройт“, коментира старши треньорът на Левски (Чикаго) Пламен Бежански – Газдата пред chicago.bg.

Този петък (18 август), от 21:00 часа, в „Ultimate Soccers Arenas“, в предградието на Детройт – Pontiac, MI, Левски (Чикаго) играе полуфинален двубой за Националната купа на САЩ срещу шампиона на Севрена Каролина и Регион III – Спортинг Шарлоте.