Бижуто Асенсио постигна рекорд, за какъвто в Реал не са си мечтали

снимка: twitter.com

Младата перла на Реал (Мадрид) Марко Асенсио регистрира впечатляващо постижение, на което могат да завидят дори Кристиано Роналдо, Зинедин Зидан и Луиш Фиго. Испанският талант е първият футболист в историята на "Кралския клуб", който отбелязва гол в първия мач за тима си в Примера дивисион, Купата на Краля, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Испания.

21-годишният Асенсио влезе като резерва в първия мач за Суперкупата между Реал и Барселона снощи и вкара феноменално попадение за "белия балет", с което оформи победата на тима си с 3:1. Това бе първи мач и първи гол за младежкия национал на Испания за Суперкупата на страната. В дебюта си в първенството той вкара на Реал (Сосиедад), а в първия си двубой за Купата на Краля наказа Културал Леонеса. Асенсио имаше и своя звезден миг в дебюта си в Шампионската лига срещу Легия (Варшава), когато също отбеляза. Може би си спомняте и паметното му попадение за Суперкупата на Европа миналия сезон срещу Севиля, което изкова успеха на Реал с 3:2.

Разбира се, младата звезда на "кралете" заблестя и във финала на Шампионската лига тази година, когато наказа Буфон за 4:1 в полза на Реал (Мадрид) срещу Ювентус. Сега пред него стои само още едно препятствие - да вкара гол и в първия си мач на Световното клубно първенство, в което отборът му ще участва за втора поредна година, но испанецът не игра за този трофей миналия сезон.

Дори да не успее да постигне това, то е сигурно, че в Реал се прекланят пред таланта на Марко и най-големите легенди на "белите" могат само да му завиждат.

Вижте уникалния гол на Асенсио срещу Барса: