Трилър в Италия! Лацио спря доминацията на Юве и грабна Суперкупата (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Лацио надделя драматично с 3:2 над шампиона Ювентус в мача за Суперкупата на Италия и така постигна първа победа над "бианконерите" от 4 години насам. Така римските "орли" нарушиха доминацията на Юве не само за този трофей, а и като цяло на Ботуша. Лацио вече има 4 Суперкупи на страната, докато "Старата госпожа" и Милан са на първо място с по 7.

Брилянтната игра на "орлите" доведе до 1:0 в тяхна полза в 32-ата минута. Тогава Чиро Иммобиле премина покрай Буфон, а стражът го спъна и съдията посочи бялата точка. Изработилият дузпата я вкара хладнокръвно и поведе Лацио напред. В 54-ата минута невероятен гол с глава отново на Иммобиле разтресе "Стадио Олимпико". Футболистите на Симоне Индзаги неочаквано дръпнаха с актив от 2 гола над тоталния хегемон на Ботуша.

Юве обаче затегна обръча около наказателното поле на противника и чак в 85-ата минута успя да върне едно попадение чрез Пауло Дибала. Аржентинската звезда на торинския гранд отбеляза фамозен гол от пряк свободен удар. В 90-ата дойде и големият удар за "бианконерите". Те успяха да си изпросят дузпа и Дибала я вкара, за да изравни при 2:2.

Драмата обаче не свърши в тази последна минута. В ответната атака братът на Ромелу Лукаку - Джордан, спринтира отляво, врезе в наказателното на Юве и подаде към непокрития Алесандро Мурджа, който шокира Юве - 3:2. Така Лацио драматично се добра до успеха, след като за 1 минута загуби Суперкупата и я спечели отново.