Грозна симулация на чобана Луис Суарес не спаси Барса срещу могъщия Реал

снимка: БГНЕС

Реал Мадрид е машина, която мачка наред. Това се доказа по безспорен начин и в първия мач за Суперкупата на Испания. В него на "Ноу Камп" мадридчани унижиха Барса с 1:3.

Крайният резултат не бе заслужен, защото голът на домакините стана след несъществуваща дузпа (вижте на 10-а минута и 10-а секунда в репортажа долу), а чиста такава за "кралете" не бе отсъдена, а вместо това Роналдо бе изгонен . Единадесетметровият удар за каталунците бе свирен от неадекватния съдия, който се подлъга по много грозна симулация на Луис Суарес. Уругвайският глупак за пореден път си позволи да заблуждава арбитрите и да действа нечестно. 

Двата тима изиграха слаба първа част, в която нямаше попадения, а по-интересното бе, че Кристиано Роналдо бе оставен резерва.

Шоуто обаче се случи през второто полувреме. Първо в началото му Иско намери Марсело и бразилецът пробва пас успоредно на голлинията, Пике опита да избие, но си заби неспасяем автогол. 

Барселона играеше разпиляно, но натискаше. Така 10-ина минути преди края Луис Суарес си изпроси смешната дузпа. Той симулира съприкосновение с вратаря Навас при една спорна топка и това се оказа достатъчно за съдията да надуе свирката. Последва див и съвсем логичен протест от "белия балет", но Меси не сгреши от бялата точка за 1:1.

Появилият се като резерва Роналдо смълча "Ноу Камп" с велик гол. Той отбеляза красиво с диагонален и техничен изстрел, след който се съблече и отпразнува свойски. 

Минута по-късно Роналдо бе избутан от защитник на Барса в наказателното поле, но вместо дузпа за Реал - последва втори жълт картон за Кристиано. Португалецът подивя от ярост и дори блъсна рефера преди да излезе от терена.

Всички очакваха Барсселона да се хвърли, за да изравни с човек повече. Но не би. Реал затвърди доминацията си насред бърлогата на врага с гол в последната минута на Марко Асенсио за 1:3.

Реваншът за Суперкупата е в Мадрид, но сякаш всичко е предрешено.