Делио Роси си изпили нервите, но почна с победа в Левски (РЕПОРТАЖ)

галерия:

снимка: levski.bg

Левски надви трудно с 2:0 Дунав на "Герена" в мач от 5-ия кръг на Първа лига. По този начин новият наставник на "сините" Делио Роси стартира с победа в официалния си дебют начело на софиянци. 

Италианският специалист изхаби доста нерви край тъчлинията. Той постоянно ръкомахаше и искаше нешо от своите подопечни. Домакините срещнаха много дефанзивна постройка от русенци и се лутаха неуспешно в опитите си да пробият катеначото на гостите. 

През първата част Левски имаше добро положение за гол в края но Васил Панайотов не успя. В ситуацията имаше чиста засада, която станно как страничният рефер не видя.

През второто полувреме Левски леко се посъбуди, но отново нападаше монотонно. Все пак гол падна в 69-ата минута. Тогава след спорен фаул и центриране - най-добре позициониран се оказа защитникът Давид Яблонски. Чехът вкара от 7-8 метра с левия крак от въздуха и успокои малкото зрители на "Герена".

Дунав пробва да живне, но не успя. В последната минута ужасяваща грешка на иначе стабилния страж Антонов даде възможност на резервата Серджиу Буш да фиксира крайния резултат на 2:0.

Три уникални пропуска през втората част направи звездата Обертан.

Така Левски най-после би и събра 7 точки в актива си, което отрежда седма позиция на клуба до момента. Русенци пък имат пет пункта и са девети.