Етър хвърли в екстаз феновете си в първия мач у дома (ВИДЕО)

Новакът в българския елит Етър надви у дома Пирин (Благоевград) с 2:1 в мач от петия кръг на първенството и зарадва привържениците си с първа победа за сезона. Отборът от Велико Търново играеше своите мачове от началото на кампанията на Градския стадион в Ловеч, но сега се завърна на собствения си стадион "Ивайло", за да триумфира подобаващо. Интересното е, че през миналия сезон Етър не допусна нито едно поражение на собствен терен във Втора лига. 

Домакините осъществиха ранен натиск и поведоха в 17-ата минута. Чавдар Ивайлов направи хубав спринт без топка чак до аут линията и центрира в наказателното поле на Пирин, където бранителите бяха оставили неохраняван Бадара. Той се възползва от това и с техничен удар от воле запрати топката във вратата на гостите.

Отговорът на футболистите на Милен Радуканов дойде през втората част. В 49-ата минута след центриране от корнер Костадин Ничев засече с глава от неудобна позиция, но ударът беше изключително точен и вратарят на домакините нямаше как да се намеси. Резултатът бе изравнен.

Оттогава до края на мача се редуваха неуспешни атаки и за двата тима, но Етър се оказа по-настоятелен в търсене на победата. Тя дойде в 73-ата минута, когато след страхотна комбинация Иван Стоянов излезе сам срещу стража Благой Макенджиев. Той пусна хитро кълбото към останалия на празна врата Иван Петков, а влезлият като резерва играч нямаше как да сгреши и оформи крайното 2:1 за своя тим.

Така след 5 изиграни срещи Етър и Пирин не само имат по 5 точки в актива си, но са и с абсолютно еднакви показатели. Двата тима са отбелязали по 4 гола и са допуснали 5 във вратите си. Те заемат 7-а и 8-а позиция в класирането.