Агитката на Локо се изгаври жестоко с ЦСКА-София! "Червените" си върнаха на терена

Феновете на Локомотив (Пд) станаха поредната агитка в България, която се изгаври с ЦСКА. „Черно-белите“ привърженици издигнаха транспарант (на снимката), който красноречиво говореше за връзката между „армейците“ и Литекс. Паралелно с опънатото послание, феновете от Пловдив започнаха да скандират „К*р за Литекс“.

Иначе "червените" биха яко "смърфовете" с 4:1. Голеадата почна рано-рано, а домакините контролираха изцяло срещата. Двубоят започна с натиск на домакините, които играят в половината на смърфовете, но през първите десетина минути нямаше чисти голови положения. В 11-ата минута шут от далеч на Рубен Пинто излезе над напречната греда.

Така се стигна до 13-ата минута, в която Манолев центрира отдясно, Пиргов не се намеси по най-добрия начин и чукна топката в краката на Тиаго, който с техничен изстрел прехвърли вратаря и намиращия се пред голлинията централен бранител Пламен Николов за 1:0.

Попадението събуди гостите, които в следващите няколко минути се изнесоха в по-предни позиции. Първо опасен пробив на Бакалов затрудни червената отбрана, а секунди по-късно добра атака завърши със слаб изстрел на Умарбаев. В 17-ата минута нов изстрел на играч в черно-бяло рикошира в крак на защитник и профуча на сантиметри покрай дясната греда на Черниаускас.

Домакините отговориха с втори гол във вратата на Локо. Централният бранител Пламен Николов сбърка при разиграване пред наказателното поле на смърфовете, която му бе отнета от Меркадо. Нападателят центрира към Манолев, който свали с глава към оставения непокрит Малинов и за халфа не бе проблем да реализира от 4-5 метра фронтално срещу вратата.

През първия половин час направи впечатление, че защитниците на Локо се опитват да разиграват твърде много топката в и около собственото си наказателно поле, но го правят неубедително и допускат голямо количество грешки, които в крайна сметка им струваха и двете попадения във вратата на Пиргов.

В 34-ата минута пловдивчани можеха да се върнат в мача след центриране на Николов, но изстрелът с глава на Бакалов излезе в аут.

Пет минути след тази ситуация и пред ЦСКА-София се откри възможност за трети гол след пробив на Манолев и добър пас към Каранга, но таранът стреля неточно.

В 44-ата минута Чорбаджийски извърши фаул в дъгата на собственото си наказателно поле, но реферът Никола Попов реши да не отсъжда фаул, което се оказа първата му по-сериозна грешка до този момент. В даденото от рефера двеминутно продължение на първата част при опасно центриране отдясно Дюлгеров бутна Бакалов в гърба и смърфовете поискаха дузпа, но съдията не се съгласи с техните претенции и вдигна жълт картон на потърпевшия за симулация, каквато обаче нямаше.

В началото на втората част Локо отново заложи на дълго задържане на топката, но отново без да застрашава противниковата врата. Това отново изигра лоша шега на гостите, тъй като в 61-ата минута допуснаха поредна грешка в отбрана, когато Пламен Николов реши да остави Каранга пред границата на наказателното поле и отиде да помага на свой съотборник на тъча да спре пробив на Меркадо. Логично последва пас към тарана, който си спря необезспокоявано топката, тъй като около него нямаше никой и технично реализира за 3:0.

В 75-ата минута черно-белите намалиха резултата на 3:1 след четириходова комбинация започнала от Дани Кики, преминала през Мартинович и Бедиме, и завършена от Димо Бакалов, който с летящ плонж прониза вратата на домакините.

Голът даде лек импулс в в играта на смърфовете, но при една контраатака на ЦСКА в 78-ата минута Манолев простреля от упор Илко Пиргов за 4:1.