Късмет и спорна дузпа извадиха Ботев от Лига Европа (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 гостуването си на Маритимо и отпаднаха в третия предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" се сражаваха геройски и опитаха всичко, но късметът днес не бе на тяхна страна. Резултатът откри Родриго Пиньо в 34-ата минута от дузпа, а за 2:0 точен бе Рикардо Валенте. Sporta.bg проследи на живо двубоя на "Ещадио дош Барейрош" на остров Мадейра - вижте всичко по-интересно в срещата ТУК.

"Жълто-черните" влязоха в мача с настроение, но домакините веднага наложиха контрол над събитията на терена. Те не организираха кой знае колко опасни атаки към вратата на Иван Чворович, но държаха топката в свое владение и определяха темпото на игра. Същевременно Ботев бе по-опасният тим, като организира няколко мълниеносни контраатаки, но без те да се увенчаят с успех.

Ключовият момент в двубоя дойде в 33-ата минута, когато реферът Сърджан Йованович отсъди дузпа в полза на Маритимо. Останаха големи съмнения дали изобщо има нарушение на Пламен Димов срещу Родриго Пиньо. Българският бранител избута противника си леко при единоборство в наказателното поле, а нападателят на Маритимо се просна на земята и това бе достатъчно за съдията да посочи бялата точка. Пиньо реализира хладнокръвно и даде преднина на своя тим.

Точно в последните секунди на първата част дойде най-чистото полжение за Ботев в мача. Серкан Юсеин центрира брилянтно от корнер и намери непокрития Виктор Генев. Защитникът надскочи всички в пеналта и обърна топката с глава към далечния ъгъл, но тя мина на сантиметри от гредата на Шарлес.

Възпитаниците на Николай Киров не бяха разтревожени и започнаха и втората част с настроение. То обаче бе съсипано от случайна контраатака на португалския тим, при която Рикардо Валенте разстреля Чворович и увеличи актива на тима си на 2:0 в 49-ата минута. Това уби интригата в двубоя. До края Ботев опита всичко, но Маритимо затвори умело мача със защитния си стил.

Минев, Бризола и Тасев имаха шансове да намалят резултата, а Заинадин от домакините дори щеше да си отбележи автогол, но топката просто не желаеше да влети във вратата на Маритимо.

Така славната приказка на Ботев (Пловдив) в Лига Европа приключи насред остров Мадейра. Възпитаниците на Николай Киров обаче не трябва да бъдат огорчени, а напротив - оптимистични след силния поход във втория по сила европейски клубен турнир и чудесния нападателен футбол, който демонстрираха.