Приятелите на Бербатов с нова издънка в Първа лига (СНИМКИ)

снимка: beroe.bg

Берое“ и „Пирин“ завършиха 1:1 в мач от III кръг на Първа професионална лига. Това бе трето пордно реми на „беройци“ от началото на сезона. Гостите излязоха първи напред в резултата в 19-та минуа чрез Благов, а Райнов изравни 6 минути по-късно.

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш не направи нито една промяна в състава, спрямо двубоя от предния кръг срещу „Дунав“. Триото начело на заралии - Томаш, Тодор Кючуков и Константин Мирчев вече вече трети мач срещу съперник без особени претенции не успяват да стигнат до 3 точки. Приятелите на Димитър Бербатов обаче засега имат кредит на доверие.

Във 2-та минута Охене центрира в пеналта от фаул към Еуженио, но португалецът не достигна до топката.

В следващите минути двата тима си размениха по един корнер, но нямаше опасност пред някоя от двете врати.

В 16-та минута Фиртулеску изведе добре Еуженио, който навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но бе неточен.

Гостите излязоханапред в резултата след заучено положение в 19-та минута. Попев изведе Младенов, който предостави топката за Благов и последния я прати в мрежата от близка дистанция – 0:1.

„Берое“ обаче бързо успя да възстанови равенството. В 25-та минута Цонев центрира от фаул в пеналта, където райнов засече с глава и прати топката в мрежата за 1:1.

В следващите 10 минути „Берое“ владееше повече топката, но нямаше чисти положения пред някоя от двете врати.

В 40-та минута „Берое“ получи отличен шанс. Райнов изведе Еуженио сам срещу Макенджиев, който обаче отрази удара на португалеца.

Три минути след това  Еуженио центрира от корнер. Райнов засече с крак, но топката премина над вратата.

В добавеното време на първата част Негрут изведе Фиртулеску, който финтира бранител и стреля от малък ъгъл, но не успя да намери целта.

Веднага след подновяването на играта Пенев пробва удар от дистанция, но топката премина над вратата.

Гостите организираха добра атака в 59-та минута, при която Костов размени подавания с Благов и центрира, но Пенев изчисти в корнер.

Пет минути по-късно „Берое“ имаше три шанса. Първо Цонев центрира добре в пеналта за Райнов, но Макенджиев го изпревари. Веднага след това Желев предостави отлична топка за Цонев, който стреля от движение, но кълбото рукошира в бранител и излезе в корнер. Минута по-късно Охене стреля от дистанция, но над вратата.

В следващите минути домакините продължиха да атакуват своя противник, но не успяваха да намерят път през сгъстената защита на „Пирин“.

Гостите останаха с човек по-малко в 80-та минута, след като Костадинов събори Карачанаков и получи заслужен втори жълт картон.

Карачанаков стреля опасно от пряк свободен удар, но топката рикошира в стената.

„Берое“ продължи да атакува и търси попадение до края, но така и не успя да реализира и вземе победата.