Гонзо на седмото небе след трети пореден успех! Морето се върна на Тича

Черно море се засили сериозно и залива всичко по пътя си досега в Първа лига. Тимът на Георги Иванов-Гонзо записа трети успех от три мача и е лидер в класирането с 9 точки. Днес „моряците“ се завърнаха на своя стадион „Тича“ и зарадваха около 4500 привърженици с успех с 1:0 над Дунав, а попадението за успеха бе дело на Илиас Хасани. За крайния бранител това е първи гол в професионалния футбол.

Футболистите на Георги Иванов започнаха по-силно срещата и още във втората минута Мариян Огнянов имаше шанс да открие, но от 10 метра прати топката покрай вратата. Малко по-късно отново той пропиля още едно положение за „моряците“.

Най-чистото положение през първите 45 минути обаче бе пред вратата на домакините. В 23-ата минута Бранимир Костадинов се измъкна и се озова сам срещу Емил Михайлов, но ударът му бе избит от стража на Черно море.

В края на първото полувреме Мариян Огнянов все пак успя да вкара топката в мрежата на Дунав, но попадението бе отменено заради засада. Повторенията показаха, че такава няма.

„Моряците“ продължиха с атакаите и през второто полувреме и логично стигнаха до гол. В 65-ата минута Илиас Хасани проби по фланга, стигна почти до аутлинията и центрира. Получи се лек рикошет, който изненада всички, а топката влетя директно във вратата на Дунав за 1:0!

Най-чистото положение за Дунав дойде 15 минути преди края на срещата. Топката се озова в Ненов, който стреля към празната врата. Кълбото срещна страничната греда, след което рикошира в крак на бранител, но за щастие на домакините прескочи вратата.

До края на мача ситуациите бяха пред вратата на Дунав, но нов гол не падна.

Тимът на Веселин Великов е на второ място в класирането с 4 точки.

След срещата Гонзо бе на седмото небе и не петеше суперлативи:

"Стигнахме до победата с пълно себераздаване на футболистите. Изиграхме отличен мач, Дунав не ни създаде трудности. Създадоха ни ситуации с изритани топки от центъра. Поздравявам футболистите. Винаги, когато един отбор е агресивен, той има предимство. Създавахме хубави комбинации, играчите ни излизаха на ситуации. В крайна сметка и Дунав удари греда, радваме се на победата. Тази победа ни е важна, започна Иванов. 

-Дунав (Русе) играе така от една година, откакто играят в "А" група, прибират се в собствената си половина, играят на контра. Доволен съм много от футболистите си, резултатът можеше да е по-изразителен. За да бъде защитата сигурна, нападателите трябва да са първите защитници. Доволен съм от момчетата, че се опитаха да играят футбол, а в същото време приехме битката. Смятам, че победихме заслужено на всички фронтове. 

Има още 33 мача, не летим в облаците. Смятам, че това не са максималните възможности на отбора, от мач на мач ще показваме още. Събрахме девет играчи през лятото, виждам положително развитие. Благодаря на феновете за подкрепата.

От доста време не бяхме усещали такава подкрепа. Публиката кара отбора да играе на максимума си. Една година играхме като гости. Е, хората построиха цяла трибуна, докато ние сложим трева, но нищо - майната му."